Friday, May 25, 2012

Ulasan tentang Bukit Merah Laketown Resort

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah beberapa minggu lepas,  kami sekeluarga sempat bercuti di Bukit Merah, Perak.

Bukti kukuh yg km pergi ke sana :)

Percutian yg menyoronokkan (tp jgn fikir 2x ttg duit kerana rata2 tiket di sana agak mahal...),,,kalau x percaya tengok di bawah ini:

harga tiket masuk ke Taman2 di BMLR (Bukit Merah Laketown Resort)
Jd kalau nak seronok, lupakan ttg duit ...(ye ke?)

Abbudey berlari2 di kaunter tiket....

mula berseronok

makan sat...lepas tu sambung balik berseronok
Mknn yg dibeli di sana. Tidak dibenarkan bawa masuk makanan.. mereka akan check beg sblm masuk waterpark ni

Hilangkan stress bersama anak2



Tempat Abdullah dan Abbudey paling suka di waterpark ini kerana cetek dan ada slide utk kanak2


Abdullah dan Abbudey yg tak jemu lg turun  naik slide kecil ini



waktu petang di Bukit Merah

berseronok sebentar


Menuju ke hotel setelah penat berseronok.
Esok sambung lg..

Bilik hotel yg punya banyak katil.
Kalau ada anak 3,4 orang pon muat lg


Muka mengantuk pergi breakfast keesokkan harinya

tak habis lg mengantuknya


Sampai juga ke Ecopark dengan berjalan kaki
Papan tanda dlm perjalanan di Ecopark



sblm masuk ke ecopark (mcm mini zoo)
yg seronoknya di sini, kita dibenarkan menyentuh dan memberi makan kepada binatang 2 di sini

melihat ikan


memberi makan monyet2 kecil
(boleh masuk dalam kandang tu, tp kami takut diserbu oleh monyet2 yg kelaparan ni)

Anda perasan x apa yg ada di tepi titi itu?

Inilah dia!

Abbudey melarikan diri dikejar oleh burung merak

Abdullah yg tidak takut dengan burung merak

Ke kandang arnab pula

memberi arnab makan

rusa pula

menyaksikan persembahan burung kakak tua

persembahan memerang

memerang ini mengutip sampah

bergamabr dengan burung kakak tua dengan harga RM1 untuk seorang
ok la tu.

Dengan burung kakak tua, Abbudey suka pula. Dia sgt excited  meminta memegang burung kakak tua itu

diekori lagi oleh burung merak


nak ikut balik kuala ketil kot


mereka kelaparan
(mcm bg ayam makan je..cuma ayam ini lebih besar dan cantik)

'ayam2' ini minta makan lg...huhu



selamat tinggal ecopark

cuba menaiki sky sycle
pengalaman yg menarik
Ingatkan nak naik chair lift, tp x buka pula pd hari tu...
                                  LAGI TEMPAT MENARIK YANG MESTI DILAWATI

Kesimpulannya:
Tempat ini sgt menarik, tapi MAHAL dan agak lama tempatnya.

Apa2pun, dpt menghilang stress dan penat bekerja dan menguatkan hubungan dengan keluarga. :)






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...