Tuesday, January 12, 2010

عودة إلى مقعد الكلية.

الحمدلله، أخيراً قبلنا (أنا وزوجتي) لالتحاق بكلية أصول الدين في الدراسات العليا بالجامعة الانسانية في ألور ستار.

إن الدراسة في مكان جديد في اليوم الأول تجعلني أتذكر يوم عندما كنت في مقعد كلية الدعوة الاسلامية بمجمع الشيخ أحمد كفتارو. وخاصة المادة التي أخذنا هي الفلسفة وعلوم القرآن ومقارنة الأديان.

ولمرة أخرى، بدأ عهد الدراسة ومطالعة الكتب بجد . وأدعو الله أن يجعلنا من المتفوقين في الدنيا والآخرة ويرزقنا من حيث لا يحتسب.KEMBALI BERGELAR PELAJAR!

Alhamdulillah. Segala pujian dan syukur dipanjatkan kepada Ilahi apabila urusan permohonan untuk menyambung pengajian M.A Di Kolej Universiti Insaniah berjaya.

Maka, pada hari sabtu yang lepas, dengan penuh semangat dan sedikit rasa cemas, aku dan isteri aku kembali duduk mendengar syarahan sheikh, walaupun dalam suasana yang agak berbeza.

Pagi-pagi lagi kami telah disajikan dengan subjek Falsafah dan kemudian Ulum Quran dan Muqaranah Adyan.Mulai saat ini, kini kami kembali semula ke zaman belajar dan mengulangkaji kitab dengan bersungguh2.

Aku berdoa semoga Allah menjadikan kami orang2 yang cemerlang di dunia dan akhirat dan menganugerah REZEKI yang ‘tidak terhingga.’

2 comments:

 1. Salam..
  Ingin bertanya;
  Bagaimana cara permohonan memasuki insaniah selepas SPM?
  Apa khursus yang di tawarkan?

  ReplyDelete
 2. Untuk maklumat lanjut enti blh surf http://www.kuin.edu.my/v3m ,,,
  hehehe

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...