Monday, August 8, 2011

CERITA TTG RAMADAN dan activity book PERCUMA ttg RAMADAN utk kanak2


Bismillahirrahmanirrahim..

SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA PEMBACA BLOG INI. Semoga kita semua dapat memanfaatkan Bulan Ramadan dgn kebaikkan dan Amal Soleh..Jangan biarkan diri kita mensia2kan BUlan Ramadan...Ramadan dtg dan pergi, tetapi kita masih x tau apa yg mesti dilakukan.


Sebenarnya, byk yg saya ingin kongsikan bersama, ttg KANAK2 DAN HOBI MELUKIS, MENERAPKAN NILAI ISLAMIK DALAM RUTIN HARIAN KANAK2 DAN PENDIDIKAN KANAK2 dan mcm2 lg...Tetapi rasanya masa amat padat sekali..utk berkongsi ilmu seminggu sekali pun rasa tercungap2...Dgn tugasan di rumah, di Sekolah dan di U, semuanya rasa mcm nak dihabiskan sekaligus...tetapi semuanya perlu diselesaikan dgn berhikmah. Masa itu perlu disusun dgn baik..


Klu cerita ttg 'SIBUK', mmg tiada kesudahan. Tetapi sibuk itu lebih baik dr org yg bosan dan x tahu nak buat apa dalam sehari..

Semester ini juga adalah semester akhir pengajian MA USULUDDIN kami (dah 2 tahun dah...huhu...rasa lama sgt..) sebelum mula utk menulis tesis. Doakan semuanya berakhir dgn CEMERLANG... (AMIN!)

W/pun kelas pengajian bersama para sheikh2 yg tinggi ilmu dan akhlaknya itu penuh dgn rasa KEROHANIAN, KEINSAFAN DAN MENGINGATKAN ILMU2 YG TLH DIPERLAJARI, ttp tetap rasa nak habiskan risalah MA ni dgn cepat...


Apa2pun kali ini saya ingin sgt berkongsi ttg AKTIVITI YG BERMANFAAT DI BULAN RAMADAN:

AKTIVITI INI BOLEH DIDAPATI DR WEB INI:
http://www.box.net/shared/vqeob7aozz618txt7isd


byk aktiviti yg menarik yg boleh dilakukan bersama kanak2 dlm buku ini...DIDOAKAN SEMOGA PEREKANYA SENTIASA DIBERKATI ALLAH...AMIN...

saya lampirkan beberapa aktiviti menarik di dalam buku ini:


SEMOGA SEMUA PEMBACA BLOG INI MENDAPAT GANJARAN TAQWA DR RAMADAN INI...INSYAALLAH

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...