Friday, March 16, 2012

Orang Kedah baru nak jalan2 di Kedah

بسم الله الرحمن الرحيم 

Sebenarnya, kalau kami ingin merancang sebuah percutian, biasanya saya akan dapatkan maklumat dlm internet dahulu sebelum itu. Biasanya akan tgok apa komen dari blog2 org yg pernah pergi ke tempat yg ingin pergi ini.

Dapatkan maklumat apa yg best di sana, apa yg x best, berapa harga, jalan, waktu buka n tutup dan sebagainya.

Kerana itulah, saya harap tulisan blog ttg percutian ini dpt memberi idea n manfaat kepada org lain wpun ia hya berbentuk santai..

ok, klu sudi jemput baca n tgok2 ya perjalanan percutian kami kali ini. Alah...jln2 kat Kedah je...

1- LADANG ANGGUR, TASIK BERIS, SIK, KEDAH

Di pintu masuk ladang Anggur

muka x  tahan panas


pemandagn di sini sgt cantik dgn tasik n bukit2nya kat belakang tu
Rasa mcm di Cameron Highland, cuma panas je.


memasuki ladang anggur, mcm di Syria dl









putik anggur..


ada tempat permainan yg menarik utk kanak2



MasyaALLAH, pemandangan yg indah!


2- ULU LEGONG HOT SPRING / KOLAM AIR PANAS ULU LEGONG, BALING, KEDAH

Ulu Legong Hot Spring

kabus menutupi bukit

sampai nampak wap air kan? panas tu


dok jenguk apa la bawah jambatan tu?



Taman Riadah turut terdapat Di Ulu Legong Hot Spring



chalet yg cantik




taman permainan budak2 pun ada





3- MENARA ALOR STAR, KEDAH


Kolam ikan di luar menara alor star





Menyaksikan pemandangan Alor Star dr dalam lif

muka yg teruja!










Taman permainan yg best di luar menara a.star




bermain buaian dibawah menara

papan tanda di taman permainan td


4- MUZIUM PADI
kawasan luar muzium padi



menyakasi pemandangan 'palsu' dlm muzium padi



sebelum sampai di atas kena lalui terowong ni


pesawah yg terpinga2

5- TASIK DARUL AMAN, JITRA, KEDAH
ada angry bird la pulak tgh2 alam ni

main sepuas hati

huhu...baju yg terlampau besar


muka seronok


mula2 kayuh  bot guna kaki


 x larat, guna tangan la plak



Apa2pun harga masuk utk ke tempat2 menarik sekitar Kedah tak mahal sgt... kurang dr rm10 bagi orang dewasa...

                                  LAGI TEMPAT MENARIK YANG PATUT DILAWATI


Alhamdulillah...lain kali boleh berjalan tempat lain pulak..


3 comments:

  1. salam
    Aisyah....bestnya jalan2

    K inah tak sempat2 lagi nak p muzium padi tu,

    Tengok anak-anak dayh besar dah....
    nak kena tambah lagi ni, tambah geng maknya plak :)

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Inah.

    Dok ingat nak tepon Kak Inah x tepon lg. Nak tya ttg bahas ....

    Km pon br je nak berjalan2. klu x kan asyik sibuk je, asal weekend @ cuti sibuk kelas di KUIN @ kem anak soleh. ALhamdulillah, lain kali km berjalan p perak plk, mai berjalan rumah kak inah pulak ye...hiiii

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...