بسم الله الرحمن الرحيم
Entri ini ditulis pada 25/12/22
Alhamdulillah hari ini Abdul Rahman dan Abdullah menyertai pertandingan hafazan Al-Quran yang diadakan oleh Persatuan Tahfiz Al-Quran Negeri Kedah (PETANDA) di Maahad Tahfiz INTAN, Sungai Petani, Kedah.
Abdullah masuk kategori 10 juzuk dan Abdul Rahman masuk kategori 30 juzuk.
Kami cuba merancang untuk dapat ambil mereka berdua selepas tamat musabaqah. Dan untuk plan B , jika baba tak sempat nak ambil kerana ada kuliah di Penang, kami ajar mereka untuk naik Grab.
Abdul Rahman dah berusia 16 tahun dan Abdullah 14 tahun. Insya Allah sudah sampai usia untuk boleh berdikari di samping kami pesan selalu untuk sentiasa telefon baba sebelum dan ketika naik Grab sebagai langkah keselamatan.
Anak-anak tak mempunyai handphone. Jadi mereka pinjam handphone mama.
Alhamdulillah satu pelajaran baru dalam hidup mereka menuju dewasa. Pelajaran untuk berdikari di samping pengalaman dan pelajaran dari musabaqah agar lebih bersemangat untuk menuntut ilmu dan mengulang hafazan Al-Quran, insyaallah.
Alhamdulillah satu kebahagiaan bila anak-anak balik dan bercerita tentang pengalaman mereka.
Semoga anak-anak terus maju, cemerlang dunia dan akhirat. Amin.
No comments:
Post a Comment