Tuesday, September 1, 2020

Kenangan masakan ketika PKP 2020

بسم الله الرحمن الرحيم

**Entri ini ditulis pada 16/4/2020

Pada awal-awal PKP, memang sangat merasakan kebosanan dan seterusnya menyebabkan banyak memasak dan makan. Iyelah, tidak pernah-pernah kena kurung dalam rumah, sudahnya tak tahu nak buat apa, masak dan makanlah yang banyak dilakukan.

Habis resepi yang tak pernah-pernah buat boleh dibuat.

Namun PKP fasa ke3, diri mula sesuai dan normal. Kembali boleh diet dan kurangkan masak dan makan.

Antara resepi yang berjaya dibuat ketika PKP ini ialah:

Kebetulan musim pelam bermula, maka dapatlah buat jeruk pelam.

Sempat juga buat jualan jeruk pelam COD.

Kek Gula hangus kesukaan baba.
Sebelum ni hanya beli saja, kerana PKP dapat belajar untuk buat.


Apam.

Pertama kali buat, alhamdulillah lembut elok

Aiskrim dan kon aiskrim


Ahmad turut sama buat apam

Goreng pisang
Biasa beli saja

Karipap

Ciskut mangga



Puding Oreo

Kek batik
Kesukaan sejak dari kecil
Sentiasa teringat-ingat kek batik.


Alhamdulillah.

Terasa nikmat Allah walaupun dalam PKP.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...